MENYN


ORIGINAL

Mozzarella, örtmajjo & picklad lök.

145 SEK



RABARBERCHEDDAR

Svensk cheddar, chutney, örtmajjo & picklad lök.

145 SEK



OLD SCHOOL

Dijonaise, ketchup, cheddar & rostad lök.

145 SEK



VEGANSK

Vegansk örtmajjo, picklad lök & gurka, vegansk ost

145 SEK




VEGBURGARE

vår egen vegburgare gjord på aubergine, champinjon & kidneybönor, 

serverad på vår milkbun. 


SMÖRGÅSAR


OST & GRÖNT

48 SEK



KALKON & GRÖNT

58 SEK



BRIE, HONUNG & VALNÖT

58 SEK



ROSTAT SOLROSSMÖR & GRÖNT (VEGANSK)

145 SEK



LUNCH

MENU

11:00-14:00


SALLADER


FOXY LOXY

Potatissallad med basilika & parmesan, kallrökt lax (MSC) kravägg & Örtmajjo.

155 SEK



BARBARELLA

Chevre, rabarberchutney, picklad rabarber, quinoa & rostade frön.

145 SEK



SANDWICHES


MOZZABELLA

Mozzarella, semitorkad tomat, örtolja & grönt.

115 SEK


SIR SESAM

Gochuangmarinerad tofu, sesammajjo, picklad morot, gurka, Rostad lök. (Vegansk)

115 SEK


ITALIAN STALLION

Viltsalami, ramslökscreme, bakad tomat & rostad lök.

115 SEK


CROQUE BABETTE

Kalkon från Visätter, örtmajjo & cheddar. - Grillas & serveras med sallad. (11:00 - stäng)

120 SEK



BAKVERK

Vi bakar efter säsong och kreativ lust. Vi förändrar vårt utbud därefter. Nedan är de bakverk som vi brukar ha dagligen, men därtill kommer mycket annat som bakats för dagen.


KANELBULLE (sveriges bästa! enligt SM i mathantverk, guldmedalj och bäst i klassen) 


KARDEMUMMABULLE (silvermedalj i SM i mathantverk) 


MORNING BUN


CROISSANT


PAIN AU CHOCOLAT


MANDELCROISSANT


VALNÖTSBROWNIE


RICCIARELLI


CHOCOLATE CHIP COOKIE


CHOKLAD & RÅGSNITT



BABETTES DAGLIGA BRÖD

Vårt bröd är bakat på mjöl från Skånemöllan, Limabacka & Warbro kvarn, vatten, salt och surdeg. Det är kalljäst över natten och avbakat i vår stenugn. Vi har en småskalig hantverksmässig produktion med fantastiska bagare!


OLD COUNTRY LOAF

Blöt deg, lång jästid, krispig och hård skorpa med ett luftigt inkråm. Vetemjöl, vete rustikt, surdeg, havssalt.

70 SEK



OLD COUNTRY TOAST

Blöt deg, lång jästid, krispig och hård skorpa med ett luftigt inkråm jäst i form. Vetemjöl, vete rustikt, surdeg, havssalt.

HALV 75 SEK / HEL 140 SEK



KLOSTERLIMPAN

Tydlig, rund havresmak från havregröten som gör brödet väldigt saftigt och hållbart. Vetemjöl, havregröt, surdeg, havssalt.

75 SEK



ST. LARSLIMPAN

Vetemjöl, fullkornsråg, krossad råg, solrosfrön, linfrön, malt, surdeg, havssalt.

75 SEK



TAGES TINNERÖ

Ett grovt danskt rågbröd med mycket smak, aningen syrligt och sprängfylld med frön. Brödet har lång hållbarhet.

Råg, krossad råg, linfrön, malt, surdeg, havssalt.

50 SEK



BAGUETTER

Baguetter gör vi oftast till fredagar och lördagar. De bakas av lite senare och blir färdiga vid 10-11-tiden.

45 SEK



FRALLA & FRÖFRALLA

Vetemjöl, vete rustikt, surdeg, havssalt.

15 SEK / 5 FÖR 60 SEK



HELGBRÖD

Till fredagar och lördagar bakar vi oftast ett "helgbröd". Smakerna varierar under säsongen. Några av våra varianter är Frukt och nöt, Skördebröd med betor och timjan, Kaffebröd med råg & hasselnöt, Östgöta gråråg och Uppsala Lantvete & Vörtbröd. 

DAGSPRIS



MER OM BRÖDET PÅ BABETTES

Eftersom vi bedriver en småskalig hantverksmässig produktion är det alltid bra att beställa om du vill ha något särskilt eller en större mängd av bröd och bullar. Vi strävar efter så lite svinn i all produktion, därför producerar vi inget överflöd. Du kan läsa mer om Babettes och vårt bröd här >>




unsplash