ORIGINAL
Mozzarella, örtmajjo & picklad lök.
145 SEK
RABARBERCHEDDAR
Svensk cheddar, chutney, örtmajjo & picklad lök.
145 SEK
OLD SCHOOL
Dijonaise, ketchup, cheddar & rostad lök.
145 SEK
VEGANSK
Vegansk örtmajjo, picklad lök & gurka, vegansk ost
145 SEK
VEGBURGARE
vår egen vegburgare gjord på aubergine, champinjon & kidneybönor,
serverad på vår milkbun.
SMÖRGÅSAR
OST & GRÖNT
48 SEK
KALKON & GRÖNT
58 SEK
BRIE, HONUNG & VALNÖT
58 SEK
ROSTAT SOLROSSMÖR & GRÖNT (VEGANSK)
145 SEK
11:00-14:00
SALLADER
FOXY LOXY
Potatissallad med basilika & parmesan, kallrökt lax (MSC) kravägg & Örtmajjo.
155 SEK
BARBARELLA
Chevre, rabarberchutney, picklad rabarber, quinoa & rostade frön.
145 SEK
SANDWICHES
MOZZABELLA
Mozzarella, semitorkad tomat, örtolja & grönt.
115 SEK
SIR SESAM
Gochuangmarinerad tofu, sesammajjo, picklad morot, gurka, Rostad lök. (Vegansk)
115 SEK
ITALIAN STALLION
Viltsalami, ramslökscreme, bakad tomat & rostad lök.
115 SEK
CROQUE BABETTE
Kalkon från Visätter, örtmajjo & cheddar. - Grillas & serveras med sallad. (11:00 - stäng)
120 SEK
KANELBULLE (sveriges bästa! enligt SM i mathantverk, guldmedalj och bäst i klassen)
KARDEMUMMABULLE (silvermedalj i SM i mathantverk)
MORNING BUN
CROISSANT
PAIN AU CHOCOLAT
MANDELCROISSANT
VALNÖTSBROWNIE
RICCIARELLI
CHOCOLATE CHIP COOKIE
CHOKLAD & RÅGSNITT
OLD COUNTRY LOAF
Blöt deg, lång jästid, krispig och hård skorpa med ett luftigt inkråm. Vetemjöl, vete rustikt, surdeg, havssalt.
70 SEK
OLD COUNTRY TOAST
Blöt deg, lång jästid, krispig och hård skorpa med ett luftigt inkråm jäst i form. Vetemjöl, vete rustikt, surdeg, havssalt.
HALV 75 SEK / HEL 140 SEK
KLOSTERLIMPAN
Tydlig, rund havresmak från havregröten som gör brödet väldigt saftigt och hållbart. Vetemjöl, havregröt, surdeg, havssalt.
75 SEK
ST. LARSLIMPAN
Vetemjöl, fullkornsråg, krossad råg, solrosfrön, linfrön, malt, surdeg, havssalt.
75 SEK
TAGES TINNERÖ
Ett grovt danskt rågbröd med mycket smak, aningen syrligt och sprängfylld med frön. Brödet har lång hållbarhet.
Råg, krossad råg, linfrön, malt, surdeg, havssalt.
50 SEK
BAGUETTER
Baguetter gör vi oftast till fredagar och lördagar. De bakas av lite senare och blir färdiga vid 10-11-tiden.
45 SEK
FRALLA & FRÖFRALLA
Vetemjöl, vete rustikt, surdeg, havssalt.
15 SEK / 5 FÖR 60 SEK
HELGBRÖD
Till fredagar och lördagar bakar vi oftast ett "helgbröd". Smakerna varierar under säsongen. Några av våra varianter är Frukt och nöt, Skördebröd med betor och timjan, Kaffebröd med råg & hasselnöt, Östgöta gråråg och Uppsala Lantvete & Vörtbröd.
DAGSPRIS
MER OM BRÖDET PÅ BABETTES
Eftersom vi bedriver en småskalig hantverksmässig produktion är det alltid bra att beställa om du vill ha något särskilt eller en större mängd av bröd och bullar. Vi strävar efter så lite svinn i all produktion, därför producerar vi inget överflöd. Du kan läsa mer om Babettes och vårt bröd här >>