Babettes Hantverksbageri

En trappa ner, under Babettes kafferi, ligger vårt hantverksbageri med brödbutik. Här kan du handla vårt stenugnsbakade surdegsbröd, bullar, croissanter och mycket mer. Vi har en småskalig produktion där vi enbart använder oss av noggrant utvalda råvaror med få tillsatser, och så närproducerat som möjligt.

Varje morgon kommer bagarna i gryningen och hela huset fylls av en ljuvlig doft från nybakat bröd.  


Välkommen in till oss!

Babettes dagliga bröd

Stenugnsbakat surdegsbröd bakat på mjöl från Skånemöllan, Limabacka och Warbro kvarn. 


Old Country Loaf – det första bröd vi började baka på Babettes med inspiration från Tartine Bakery i San Francisco. Blöt deg, lång jästid, krispig och hård skorpa med ett luftigt inkråm. 

Vetemjöl, vete rustikt, surdeg, havssalt.

Vann brons i SM i Mathantverk 2023. 


Klosterlimpan – Gjord på en havregröt som ger tydlig rund havresmak och gör brödet väldigt saftigt och hållbart. Fått sitt namn från Klostergatan. 

Vetemjöl, havregröt, surdeg, havssalt. 

Vann silvermedalj i SM i Mathantverk 2023. 


St. Larslimpan – Ett ljust rågbröd med tydlig smak av rostade frön. Blöt deg, lång jästid, och smakrik skorpa. Fått sitt namn från St. Larsgatan. 

Vetemjöl, fullkornsråg, krossad råg, solrosfrön, linfrön, malt, surdeg, havssalt. 

Vann guldmedalj i SM i Mathanverk 2023. 


Tages Tinnerö – Ett grovt danskt rågbröd med mycket smak, aningen syrligt och sprängfylld med frön. Brödet har lång hållbarhet. 

Råg, krossad råg, linfrön, malt, surdeg, havssalt. 


Dessutom har vi helgbröd som vi varierar under säsongen. Några av våra varianter är Frukt och nöt,  Skördebröd med betor och timjan, Kaffebröd med råg & hasselnöt, Östgöta gråråg och Uppsala Lantvete & Vörtbröd. Vi bakar helgbrödet till fredagar och lördagar. 


Baguetter gör vi oftast till fredagar och lördagar. De bakas av lite senare och blir färdiga vid 10-11-tiden. 


Eftersom vi bedriver en småskalig hantverksmässig produktion är det alltid bra att beställa om du vill ha något särskilt eller en större mängd av bröd och bullar. Vi strävar efter så lite svinn i all produktion, därför producerar vi inget överflöd.
Babettes Sötebröd:


Babettes vann Guldmedalj till kanelbullarna och "bäst i klassen" dvs Bästa bullarna i hela Sverige!!! enligt SM i Mathantverk 2023. 


Motiveringen löd: 

"Den här bullen är allt man kan önska sig. Detta är perfektion: saftig, mjuk och sååå god. En enig jury anser att detta är ett bullhantverk på allra högsta nivå." 


Vår kardemummabulle fick silvermedalj. Följande sötebröd hittar ni dagligen hos oss: 

  • Kanel & kardemumma bullar
  • Morningbuns
  • Croissanter
  • Pain Chocolate 


Kransar gör vi till helgen och på beställning med kanel eller kardemumma. 

Till helgen lägger vi till olika bakverk, där varierar vi efter säsong och utefter vad vi är sugna på. Några favoriter är cinnamon buns med vaniljfrosting, spandauer, pain raisins, rabarberbullar, citronbullar och solbullar. 

 

Om du vill beställa bröd eller bakverk från oss så hör av dig  till:

 

bageri@babettes.se 

eller tel. 013-125500

Om du har en större eller udda beställning (dvs något som vi inte har mängder av eller något som vi bakar mer sällan är det bra om vi kan få din beställning senast två dagar innan önskat uthämtningsdatum pga jästid och produktion. När du kontaktar oss ger vi besked om vad som är möjligt.


Önskar du beställa tårtor se nedan!


Tårtor från Babettes hantverksbageri


Varje dag bakar vi tårtor till kafferiet efter inspiration och säsong. Vi gör gärna tårtor på beställning till ditt kontorsfika eller kalas. Då vi har en småskalig produktion och gör allt från grunden behöver vi få din beställning i god tid, gärna minst 2 dagar innan. Men våga alltid ringa eller maila oss och chansa – ibland har vi gjort några extra till vårt café som ni kan hämta upp! 


Våra tårtor innehåller mejeri och gluten. 

Vi gör inga klassiska gräddtårtor utan är inspirerade av den amerikanska söderns tårtkultur. Det innebär saftiga bottnar med bland annat vanilj, karamell eller choklad och olika frostings, buttercream, cream cheese eller buttermeringue. 


Vi varierar vårt utbud efter säsong. Hör med oss vad de aktuella smakerna är. 


Januari-april : 

  • Espresso Caramel 
  • Lemon Poppy seed cake 
  • Chocolate church cake 
  • Hummingbird cake - banan & pecan


Tårtorna räcker till 12-15 bitar och kostar 

590 kr st.